1-7 Mart “Deprem Haftası” Kapsamında Okulumuzda Tatbikat Yapıldı

Depremler ve doğal afetler dünyamızın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Toplumda deprem bilincinin oluşması ve deprem öncesi, sırası ve sonrası hazırlıklı olunması; deprem tehlikesinin kamuoyunun gündeminde kalması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak belirlenmiştir.

1-7 Mart “Deprem Haftası” olması dolayısıyla okulumuzda “Deprem, Personel Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı yapıldı. Acil durum sireniyle birlikte öğrenciler ve tüm okul personelimiz bulunduğu yerde “Çök-Kapan-Tutun” pozisyonu aldı. İkinci siren ile birlikte okulumuzun acil çıkış merdivenleri de kullanılarak okul binası tahliye edildi ve okul bahçesinde yer alan Acil Toplanma Alanında toplanıldı. Ardından ilçemiz itfaiye personeli tarafından yangın türleri ve söndürme şekilleri hakkında bilgilendirmeler yapılarak uygulamalı olarak yangın söndürme işlemi yapıldı. Olası deprem ve yangında can ve mal kaybını en aza indirmek, öğrencilerde ve öğretmenlerde farkındalık oluşturmak ve acil durum planını somut olarak uygulamak amacıyla yaptığımız tatbikat başarıyla tamamlandı. Tatbikatta emeği geçen itfaiye personelimize teşekkür ederiz.

02-03-202402-03-202402-03-202402-03-2024

Yayın: 02.03.2024 - Güncelleme: 02.03.2024 12:55 - Görüntülenme: 51